Uitbreiding van algemene instellingen

Door de uitbreiding van de onderstaande instellingen zijn bedrijfsprocessen van de bouwtoeleveringsbranche inzichtelijker en gebruiksvriendelijker.

Organisatie-instellingen

De organisatie-instellingen zijn bedoeld om bedrijfsprocessen te ondersteunen en om de verschillende implementatiemogelijkheden van de software af te stemmen op de gekozen werkwijze. Je kunt bijvoorbeeld tolerantiewaarden voor diverse onderdelen instellen, gasolieopbrengsten registreren, gemakkelijk eigen kosten boeken en kiezen voor automatische boeking tegen kostprijs.

Transportmiddelen

Dankzij deze functionaliteit kunnen transportmiddelen (vrachtwagens, schepen e.d.) van derden ten behoeve van vervoer van eigen producten gemakkelijk worden vastgelegd in leveringsafspraken en dossiers. Van elk transportmiddel zijn de specificaties in te voeren, hetgeen handig kan zijn bij het plannen van vrachten.

Laad- en losplaatsen

Hiermee worden overzichten samengesteld van diverse laad- en losplaatsen, die weer gebruikt kunnen worden in offertes, leveringsafspraken en dossiers. Eigen depots kunnen ook worden vastgelegd, met daaraan gekoppeld de SKU’s (Stock Keeping Units).

Transactietoeslagen

Het dossier is de hoeksteen van de beheerfunctionaliteit van verkoop en inkoop. Voor de verschillende soorten transacties zijn er verschillende toeslagtypen aanwezig, waarbij kan worden gespecificeerd of de productboekingsgroep of artikelboekingsgroep leidend moet zijn bij het boeken van de transactie(s).

Vrachtprijzen

Met leveranciers gemaakte afspraken over vrachtkosten kunnen per tonnage worden vastgelegd. Bij het aanmaken van een dossier wordt bij de combinatie laadplaats/losplaats/schip de prijs per ton overgenomen in de desbetreffende toeslagregel.

Wil je ook goed inzicht hebben in bedrijfsprocessen?

Wil je eenvoudig en snel eenvoudig inzicht hebben in bedrijfsprocessen?
Neem contact met ons op of vraag vrijblijvend onze demo aan.

Meer features en voordelen van HB Bouwtoelevering 365

Lees meer features en voordelen naast de overhevelingsfunctie van HB Vastgoed waar we je mee kunnen helpen:

Credit Control Management

Bewaak het betalingsgedrag van uw klanten.
Info Credit Control Management

Goed inkopen vastleggen

Inkooprocessen en offerte, inkoopraamcontract en opdracht.
Info Goed inkopen vastleggen

Dossiers van transacties

HB Bouwtoelevering 365 legt inkoop- en verkooptransacties vast.
Info Dossiers van transacties

Berekening met gasolieclausule

De prijs van gasolie is onderhevig aan prijsschommelingen.
Info Berekening met gasolieclausule