Exsion Reporting Voor Microsoft Dynamics AX

Inzicht krijgen

Met Exsion AX heb je grip op je complexe Microsoft Dynamics AX-database. Hierdoor kan elke controller de gegevens die hij/zij nodig heeft combineren in een rapport.

Features Exsion AX

Eén van de functionaliteiten waar we trots op zijn, is dat je alle gegevens uit je database in Excel kunt krijgen. De kracht van Exsion Reporting is dat je zelf aan de slag kunt met voor jou herkenbare omschrijvingen van gegevens.

Eenvoudige Excel rapportage

Exsion Reporting maakt het mogelijk voor elke controller om rapportages te maken

Combineer al je gegevens

Waar we trots op zijn, is dat je alle gegevens uit je database in Excel kunt krijgen.

Rapporten eindeloos verversen

Keer op keer verversen, waardoor jouw rapport actuele informatie bevat.

Snel gegevens verversen

Exsion Reporting is zo gemaakt dat het geen moeite kost om inzicht in je bedrijf te krijgen.

Rapportage na korte training

Voor de meeste rapporten heb je genoeg aan 1 dag training. Ook voor gevorderden.

Veiligheid door autorisatie

Gegevens kunnen niet bekeken worden door mensen waarvoor ze niet bedoeld zijn.

Testimonials

Rapporten zijn heel gemakkelijk aan te passen

Exsion is heel eenvoudig en gebruiksvriendelijk. Rapporten zijn heel gemakkelijk aan te passen. Exsion sluit zo naadloos op NAV aan. Alles wat erin zit kun je gewoon ophalen. En die functie om het op te halen is heel eenvoudig en werkt gewoon. Daarna kun je met Excel-formules met gegevens aan de slag. Exsion zit echt goed in elkaar.

Gebroeders Blokland

Dankzij Exsion nu veel meer eenduidige gegevens

We waren op een gegeven moment dagenlang met rapportages bezig, dat was niet meer te doen. In 2008 zijn we overgestapt naar Microsoft Dynamics NAV, in combinatie met o. a. Exsion. Dat heeft ons erg veel tijd bespaard. Mede dankzij Exsion beschikken we nu over veel meer eenduidige gegevens.

Janssen de Jong

Meer reviews

Lees meer testimonials & reviews van klanten

EXSION AX biedt
oplossingen voor jouw problemen 

Lees hieronder waar controllers tegenaan lopen en welke oplossing Exsion AX biedt.

 • Geen data uit Microsoft Dynamics AX

  Ik krijg geen gegevens uit Microsoft Dynamics AX. Bekijk probleem en oplossing

 • Geen gegevens selecteren

  Ik kan geen selectie maken van gegevens. Bekijk probleem en oplossing

 • Knippen en plakken

  Ik veel knippen en plakken om alles goed te krijgen. Bekijk probleem en oplossing

 • Dure consultants inhuren

  Ik moet dure consultants inhuren om een rapport te veranderen. Bekijk probleem en oplossing

 • Heel lang wachten

  Ik moet altijd lang wachten totdat de gegevens eindelijk gegenereerd zijn. Bekijk probleem en oplossing

 • Geen hulp

  Als ik om hulp vraag krijg ik nooit of te laat antwoord. Bekijk probleem en oplossing

 • Installeren is lastig

  De installatie van de software is complex, duurt lang en is foutgevoelig. Bekijk probleem en oplossing

Jouw probleem

Ik krijg geen gegevens uit Microsoft Dynamics AX

Je hebt Dynamics AX al enige tijd draaien, maar je zit nog steeds te worstelen met je rapportages.

Geen dure consultant


Je kunt een consultant bellen ofwel met PowerBI aan de slag, maar het eerste is duur en het tweede is ingewikkeld.

De oplossing van Exsion AX

Met Exsion haal je makkelijk door jou geselecteerde gegevens naar Excel

De kracht van Exsion Reporting is dat je alleen maar hoeft weten welke gegevens je in je rapport wilt combineren. Deze klik je in Exsion aan en er wordt zonder dat je daar druk om hoeft te maken een vraag aan de database gesteld. De gegevens worden in Excel neergezet, zodat je ze ook nog kunt bewerken.

Jouw probleem

Ik kan geen selectie maken van gegevens

Als je je bedrijf goed wilt analyseren of een simpel lijstje wilt maken, dan wil je het liefst alle gegevens met elkaar combineren zoals jij dat wilt. In AX kun je goed filteren, maar is het lastig om gegevens van verschillende schermen met elkaar te combineren. Ook met andere op de markt beschikbare tools is dat lastig.

De oplossing van Exsion AX

Je kunt met de download de gegevens zelf selecteren

De kracht van Exsion Reporting is dat je echt de gegevens met elkaar kunt combineren die je zelf kiest. We noemen dat een download maken. Het voordeel van een download is dat het geen export is. Een export moet je steeds opnieuw maken en je kunt geen selectie maken.

Download eindeloos bruikbaar en aanpasbaar

Is de download eenmaal aangemaakt, dan kun je hem eindeloos gebruiken en eventueel aanpassen of filters plaatsen die jij wilt.

Jouw probleem

Ik moet werken met knippen en plakken om alles goed te krijgen

Je kunt in AX een Excel-export maken, maar dan moet je plakken en knippen om de door jou gewenste set te krijgen. Dat moet je elke keer weer opnieuw doen. Dat is werk waar je niet blij van wordt. Het is veel uitvoerend werk, kost veel tijd en blijft foutgevoelig. Daarnaast moet je je versies steeds apart opslaan en is het vergelijken van gegevens over een tijdsperiode heel lastig.

De oplossing van Exsion AX

Nadat je een download hebt gemaakt,  hoef je alleen nog maar op de Refresh-knop te drukken

Met Exsion Reporting hoef je niet meer te plakken en te knippen. Met de downloaddefinitie heb je je rapport klaar, ook voor alle toekomstige keren dat je het wilt gebruiken. Met een druk op de Refresh-knop wordt  je rapport bijgewerkt zonder plakken en knippen, zodat het actueel is en geen fouten bevat.

Geen aparte Excel-versies meer

Omdat je de gegevens rechtstreeks uit de database haalt. Gebruik Excel waarvoor je het moet gebruiken: rekenen. En de database voor gegevens. Je werk wordt ingewikkeld als je Excel gebruikt om een dataset mee te beheren. Dat doen helaas nog heel veel gebruikers.

Jouw probleem

Ik kan alleen de grootboektabel benaderen en de rest niet

Er zijn softwarehulpmiddelen op de markt die je ook toegang geven tot tabellen in AX, echter met de beperking dat ze maar een beperkte set tabellen (view) kunnen laten zien, of dat je veel kennis moet hebben om tabellen te ontsluiten.

Kan ik niet gewoon PowerBI gebruiken?

Ja, dat kan. De kracht van PowerBI is dat je mooie dynamische dashboards kunt maken, het nadeel is dat je veel kennis moet hebben om je dataset te formeren en dat het onderhouden van een dashboard lastig is.

De oplossing van Exsion AX

Met Exsion kun je alle gegevens selecteren en downloaden

De kracht van Exsion Reporting is dat je zelf aan de slag kunt met voor jou herkenbare omschrijvingen van gegevens. Gegevens die je op je scherm ziet kun je selecteren, je hoeft de technische namen niet te kennen. Daarnaast kun je na een dag training rapporten zelf onderhouden.

Jouw probleem

Ik moet dure consultants inhuren om een rapport te veranderen

Je kunt overzichten maken in AX en ook in andere tools. Ze zelf veranderen is echter heel lastig. Ten eerste moet je de dataset veranderen, wat betekent dat je moet weten hoe de complexe database van AX in elkaar zit. Ten tweede zul je jezelf de functionaliteit van de betreffende tool eigen moeten maken, als je bijvoorbeeld de visualisatie in een rapport wil wijzigen.  Als dat niet je dagelijkse werk is, dan loont dat vaak niet.

De oplossing van Exsion AX

Met Exsion kun je na 1 dag training zelf rapporten maken

We hebben inmiddels Exsion aan bijna 1000 klanten verkocht. Zij hebben allemaal 1 dag training gehad en kunnen werken met Exsion.

Wat moet ik kunnen om Exsion Reporting te leren?

Je moet handig in Excel zijn, hoewel wij je tijdens de cursus diverse slimme trucs leren. Daarnaast moet je ervaring hebben met het werken in AX.

Jouw probleem

Ik moet altijd heel lang wachten totdat de gegevens eindelijk gegenereerd zijn

Veel tools in de markt zijn traag. Dat komt door de technologie die er achter zit. Vaak moeten gegevens via koppelingen en services naar de gebruiker komen.

De oplossing van Exsion AX

Met Exsion krijg je snel antwoord

We hebben Exsion zo gemaakt dat het in bijna alle gevallen snel is. Er staat inderdaad bijna, omdat aan elke technologie een limiet zit. Onze klanten zijn tevreden met de performance van Exsion.

Wat voor technieken worden gebruikt om Exsion Reporting snel te krijgen?

Als we direct bij de database kunnen (veelal in hosting- en on premises) dan vindt de bevraging van de database direct en niet via een koppeling plaats. Daardoor is Exsion razendsnel.

Jouw probleem

Als ik om hulp vraag krijg ik nooit of te laat antwoord

Iedereen kent de ellende om een helpdesk te benaderen. Je wordt doorverbonden, je moet wachten en jouw probleem is altijd uniek, waardoor het niet snel op te lossen is.

De oplossing van Exsion AX

Je kunt bellen met de helpdesk en je krijgt direct antwoord

Als je een abonnement hebt, kun je onze helpdesk direct bellen en je krijgt antwoord. Bijna 90% van de telefoontjes lossen we direct op.

Jouw probleem

De installatie van de software is complex, duurt lang en is foutgevoelig

Sommige pakketten vergen een heel tijdrovend proces om ze op je server of tenant te laten draaien, omdat ze uit heel veel componenten bestaan die met elkaar samenwerken.

De oplossing van Exsion AX

De installatie van Exsion is binnen een dagdeel geregeld 

De installatie van Exsion is een standaard proces en het duurt nooit langer dan een ochtend of een middag. We komen hiervoor langs of installeren het op afstand.

Features en voordelen van
EXSION AX

Eenvoudig rapporten maken in Excel met Exsion AX

Exsion Reporting maakt het mogelijk voor elke controller om zijn/haar rapportages te maken op basis van de gegevens in Microsoft Dynamics AX voor de versies 2009 en 2012. De versies die daarna zijn gekomen ondersteunen we niet. Microsoft heeft enige jaren geleden Microsoft Dynamics 365 Finance and Operations uitgebracht als een SaaS-applicatie. Voor deze variant hebben we geen versie gemaakt.

Combineren van al je gegevens in Dynamics AX in rapporten

Met Exsion Reporting voor AX kun je al je gegevens in de database met elkaar combineren in Excel. In AX zijn dat er nog al wat!

Hoe selecteer je gegevens die je wilt hebben?

We hebben daarvoor een wizard gemaakt. Als je klikt op een tabel worden de daarin opgeslagen gegevens getoond, waarop je vervolgens kunt klikken om ze toe te voegen aan de verzameling van gegevens die je in je rapport wilt hebben. Zo simpel is het. Dit leer je binnen 1 dag.

Eenmaal gemaakte rapporten kunnen eindeloos ververst worden

Heb je wel eens zitten ploeteren met een export van AX en daarin met knippen of een sorteerfunctie een deelverzameling geselecteerd? De volgende keer dat je het rapport wilt hebben, zul je dat weer moeten doen, want je wilt immers een rapport met de meest recente gegevens. Dat is voorbij met Exsion Reporting. Je maakt 1 keer een selectie van je gegevens (dat noemen wij een downloaddefinitie) en daarna kun je keer op keer verversen, waardoor jouw rapport actuele informatie bevat.

Ververs je gegevens met 1 druk op de knop met Exsion AX

We hebben Exsion Reporting zo gemaakt dat het geen moeite kost om beter inzicht in je bedrijf te krijgen. Om goede beslissingen te nemen, heb je goede rapportages nodig die je op elk moment moet kunnen opvragen.

De Refresh-knop zorgt daarvoor. Zodra de downloaddefinitie gemaakt is, hoef je alleen nog maar op Refresh te klikken voor actuele gegevens.

Exsion Reporting is snel

Als je op de Refresh-knop geklikt hebt, wil je niet lang wachten. We doen er alles aan dat Exsion snel is. Natuurlijk heeft elke technologie zo zijn beperkingen, maar onze cliënten zijn er heel tevreden over. Ergo: je hebt geen ergernissen en kunt snel en accuraat over je gegevens beschikken.

Zelf rapporten maken na een training van 1 dag met Exsion AX

Vaak denken mensen dat het maken van rapportages heel moeilijk is. De basis is vrij simpel, maar je kunt het zo moeilijk maken als je maar wilt, omdat ook alle Excel-functionaliteit tot je beschikking staat.

Je kunt slicers gebruiken voor een tijdsdimensie in je rapportage, draaitabellen maken om mooie overzichten te creëren en zo kunnen we nog wel even doorgaan. De basisfunctionaliteit van Exsion is recht toe recht aan. Voor de meeste rapporten heb je genoeg aan 1 dag training.

Wil je verder met Exsion? Dat kan. We hebben ook een training voor gevorderde gebruikers. Heel handig als je ingewikkelde rapporten wilt bouwen of optimaliseren.

Automatische verzending van rapporten

Je kunt gebruik maken van de Windows-taakplanner of die van Exsion. Daarnaast werken we ook samen met RBE, een onderneming die taakplanners maakt. Op basis van bijvoorbeeld een verandering in de database kan er een rapport gestuurd worden naar geselecteerde medewerkers, zonder dat er ook maar iemand aan te pas hoeft te komen.

Exsion AX helpt je bij het configureren van de autorisatie

Niet iedereen mag altijd bij alle gegevens. Daarom kan de controler, eventueel met hulp van ons, een autorisatietabel configureren, zodat gegevens alleen kunnen worden ingezien door de ogen waarvoor ze bestemd zijn.

Meer weten over Exsion AX?

Benieuwd naar Exsion AX? We komen het graag aan jullie laten zien. In de vrijblijvende Exsion AX demo laat het Exsion team je kennis maken met werking achter de razendsnelle samenvoeging van alle administraties.

Exsion AX Demo

Je ziet voorbeeldrapporten zoals jullie die ook gebruiken en ontdekt waarom Exsion zoveel flexibiliteit in rapportagemogelijkheden biedt voor zulke lage kosten.

Werkt Exsion AX voor ons?

Wil je eens van één van onze software specialisten horen of Exsion AX past op jullie specifieke situatie of behoeften? We denken graag met je mee.