Eenvoudig rapporten maken in Excel

Exsion Reporting maakt het mogelijk voor elke controller om zijn/haar rapportages te maken op basis van de gegevens in Microsoft Dynamics 365 Business Central (voorheen Dynamics NAV). Dat geldt niet alleen voor de controller, maar ook voor logistieke en/of commerciële afdelingen. Wel zien we dat vaak de controller als eerste met Exsion begint en dat daarna de rest van het bedrijf ermee aan de slag gaat.

De winst-verliesrekening

De maandelijkse rapportage met de omzet, de kosten en de winst kun je makkelijk met Exsion maken. Wat belangrijker is: je kunt de rapportage makkelijk aanpassen én eenmaal gemaakt, hoef je aan het einde van de maand alleen de periode aan te passen en op REFRESH te klikken.

De ouderdomsanalyse

Een ander voorbeeld is een overzicht welke debiteuren wel en niet betaald hebben. Je kunt een dergelijk overzicht ook in BC maken, maar daar zijn wijzigingen weer lastiger door te voeren.

Lijst van verkoopmogelijkheden

Om simpel een overzicht te krijgen welke kansen zich bij leads voordoen kan het hoofd verkoop een lijstje uit BC halen en daar zijn/haar verwachting op baseren.

Het projectenoverzicht

Als bouwbedrijf wil je weten hoe je projecten ervoor staan. Maken we nog onze geplande marges of lopen we achter? Volker Wessels, één van de grootste bouwbedrijven van Nederland, maakt projectoverzichten in Exsion.

Overzicht van omloopsnelheden en marges

Als handelsbedrijf wil je haarfijn weten welke producten de hoogste omloopsnelheid en/of marge hebben. Heb je dit overzicht met Exsion eenmaal gemaakt, dan kun je elke minuut van de dag een actuele versie opvragen en direct inkoop- en verkoopbeslissingen nemen en je strategie aanpassen.

Rapportages over meerdere bedrijven

Heb je meerdere bedrijven in een database (sommige cliënten hebben er wel 200) dan kun je zowel afzonderlijke rapporten als rapporten over meerdere bedrijven maken.